Workshop online
Când:
patru întâlniri:
7 Noiembrie 2022, 5 Decembrie 2022, 9 Ianuarie 2023, 6 Februarie 2023 18:00-19:30
Unde: Online, platforma Zoom
Traineri: Marius Luca,
Starea de bine este locul fizic, mental și emoțional în care suntem energici, empatici, motivați, încrezători, în relație cu ceilalți, generoși și plini de compasiune. Toate aceste atribute sunt inerente fiecăruia dintre noi și pot fi consolidate prin educație și relaționare. Sunt trăsături pe care dorim nu doar să le modelăm în clasă și în viață, ci pe care dorim să le vedem cultivate în fiecare dintre cei cu care venim în contact. Crearea unei clase bazate pe compasiune este despre clădirea unui spațiu în care fiecare copil să descopere și să dezvolte starea de bine. Învățarea socială și emoțională oferă contextul și practicile pentru ca noi, adulții, să descoperim resursele personale necesare cultivării propriei stări de bine, pentru a fi educatorii, învățătorii și profesorii de care elevii noștri au nevoie.
Suntem cu toții vulnerabili și de multe ori, poate, ne simțim neajutorați ori singuri, nevoiți să facem față cum putem mai bine unor probleme complexe, unei lumi în care este tot mai greu să distingem care sunt cele mai bune alegeri pentru noi și ceilalți. În întâlnirile noastre ne vom readuce aminte ce este important pentru fiecare dintre noi, dar și la nivel de colectiv. Prin prezența și contribuția noastră ne vom reaminti că nu suntem singuri, că ne putem baza pe noi înșine și pe ceilalți și că avem și atragem resursele necesare pentru a ne împlini misiunea, zi de zi.
Ce vom face:
Cele patru ateliere vor explora următoarele teme:
1. Bunăvoința și compasiunea în sala de clasă
2. Clădirea rezilienței
3. Dezvoltarea conștientizării și antrenarea atenției
4. Gestionarea emoțiilor
La final participanții vor fi mai bine echipați să abordeze învățarea socială și emoțională în sala de clasă.
În explorarea noastră ne vom baza pe programul SEE Learning™, dezvoltat de Universitatea Emory, adus în România de către Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație (CERC). Acesta se adresează profesorilor din ciclurile primar și gimnazial și ghidează cadrele didactice atât prin teoria, cât și prin aspectele practice ale educației sociale, emoționale și etice.
În pregătirea acestui atelier recomandăm participanților care sunt la primul contact cu acest program, să urmeze cursul online și gratuit de introducere în SEE Learning (SEE 101), accesibil pe pagina CERC (https://cerc.veritafoundation.ro/curricula).
Când și cum:
Atelierul de învățare socială și emoțională se desfășoară online, pe platforma ZOOM și cuprinde 4 întâlniri în primul modul:
7 Noiembrie 2022,
5 Decembrie 2022,
9 Ianuarie 2023,
6 Februarie 2023.
În plus, toți cei înscriși beneficiază de două întâlniri de o oră, gratuit, pentru practică, studii de caz, întrebări și răspunsuri. Aceste întâlniri vor extinde experiența celor care iau parte la curs, o va adânci, dându-le șansa să capete mai multă încredere în ceea ce învață/practică.
Grupa va cuprinde minimum 6 participanți. În cazul în care nu se formează grupa, costul participării se returnează celor înscriși.
Profesorii participanți primesc diplomă de participare.
Cum participi:
După finalizarea înscrierii, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai înscris un e-mail de confirmare.
Distribuie:
Crearea unei clase bazate pe compasiune
Traineri:
Marius Luca
Durata cursului:
Când:
patru întâlniri: 7 Noiembrie 2022, 5 Decembrie 2022, 9 Ianuarie 2023, 6 Februarie 2023 18:00-19:30Unde:
Online, platforma ZoomPret:
299 RON