Marius Luca

Fundația Verita

Facilitator de programe de educație socială, emoțională și etică

“De mai bine de 10 ani pasiunea pentru escaladă și curiozitatea legată de autocunoaștere, m-au purtat în diverse locuri din lume. Am urmat diverse cursuri și retreat-uri pentru a aprofunda practica mindfulness în context secular și tradițional, formări de lungă durată în psihodramă și educație socială, emoțională și etică. 

Privind în urmă cu înțelegerea de acum, observ două transformări cheie care m-au marcat. Prima, ca educator de programe de inteligență socio-emoțională la Școala Verita (2016 - 2021) am trecut treptat de la focusul pe conținutul pe care îl aveam de livrat, la crearea spațiului și a cadrului potrivite pentru ca elevii să ia ceea ce au nevoie pentru creșterea lor.

A doua, cățărarea și lucrul ca instructor de escaladă m-au ajutat să ies din preocuparea de sine și să încep să văd lumea înconjurătoare. Mi-au dat încrederea de a avea o relație mai bună cu umbrele, cu fricile și curajul de a ieși din zona de confort fără teama că voi avea de suferit. Am învățat să accept tot mai mult și să mă las sculptat de experiențele de zi cu zi.

În prezent activez ca facilitator de programe de educație socială, emoțională și etică în echipa Fundației Verita.”