Magda Cojocea

Edumi

Consultant educațional, consilier pentru dezvoltare personală, facilitator pentru învățare permanentă

Sunt consultant educațional, consilier pentru dezvoltare personală, facilitator pentru învățare permanentă (da, toate au legătură cu educația, cum altfel?).

Am o formare de 4 ani în analiza tranzacțională la Yorkshire Training Center. Din analiza tranzacțională (care deși pare ceva contabil, e o teorie explicativă a personalităţii) am preluat modele și tehnici de comunicare, metode de prevenire și gestionare a violenței, am învățat despre jocurile psihologice și triunghiuri dramatice. A fost momentul meu de cotitură, în care am trecut de la rolul de profesor la a fi trainer și consultant educațional cu practică privată. Cred că e important de spus că sunt (și) învățătoare - cu drept de predare în două alternative educaționale – Waldorf și Step by Step. Așa reușesc să rămân ancorată în realitatea școlii românești. 

Înțeleg fiecare poziție – a părintelui care își dorește un firesc al școlii care pare mai degrabă un lux în România, a profesorului de multe ori golit de resurse, pentru că prea multe i se cer tot lui și a copilului, care ar vrea să fie înțeles, acceptat – să fie școala și despre el, nu numai despre examene și programă.