Irina Petcu

Edumi

Profesor, antrenor și coordonator de proiecte și programe.

Sunt profesor, antrenor și coordonator de proiecte și programe. Toate acestea sunt însă niște repere relative – a fi profesor român înseamnă pentru mine mult mai mult. Sunt lucruri pe care le fac fiindcă vreau să ajut – de exemplu, în școala în care predau sunt “om de bază” pentru tehnologie și comunicare: updatez site-ul, contul de social media, răspund la mesaje online. Și sunt proiecte la care țin foarte mult, pe care le fac din pasiune – coordonez anual publicarea de cărți scrise de elevi și lucrez la un proiect de integrare a roboticii educaționale în orele de sport.

Din anul 2016 implementez proiecte Erasmus+, ceea ce mi-a dat șansa să particip în peste 20 de mobilități internaționale. Din fiecare școală am plecat cu idei bune, fiindcă fiecare comunitate de profesori are ceva de oferit. Munca mea la nivel internațional a fost recunoscută prin obținerea de Certificate Naționale și Europene de Calitate eTwinning. 

Sunt pasionată de robotică educațională. În ultimii patru ani am organizat diverse ateliere de lucru pentru copii și profesori în care am integrat elemente de robotică educațională.

Consider că educația este pilonul de bază în progresul unei societăți și doar prin perfecționarea continuă a tuturor membrilor implicați vom reuși să păstrăm un standard de calitate ridicat.