Cezar Cojocea

Edumi

Facilitator, director de vânzări, profesor

Deși porecla mea este încă domnul profesor (si acum mă mai suna foștii elevi să îmi amintească cum făceam ore în șir de matematică și fotbal), sunt de mulți ani director de vânzari într-o companie multinațională. Am lucrat în școală, ca profesor de matematică, IT și fizică – am lucrat cu elevi de la gimnaziu la postliceală. 

Cred că o parte din mine va rămâne întotdeauna ancorată în energia școlii – pentru că, deși am fost un profesor exigent, am ținut enorm la elevii mei. Am știut mereu că drumul meu se va intersecta din nou cu școala, că voi mai avea un impact în educație. 

Cred că ceea ce mă diferențiază față de alți facilitatori este ca știu atât cum e să fii profesor cât și cum să angajezi un om. Știu, deci, ce îi trebuie unui tânăr absolvent ca să aibă o șansă reală în viața profesională. Înțeleg atât frustrarea profesorului prost plătit, care are de predat o materie dificilă și de completat zeci de hârtii… cât și copilul care se întreabă – până la urmă, la ce-mi folosește școala asta?